Autor: Milan Zarić MSc

Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja

www.licnitrener.com

Čitajući na internetu informacije vezane za maratone širom sveta došao sam do jedne vrlo interesantne činjenice. Da li ste znali da na Njujoškom maratonu 51% učesnika nosi Asics patike. Možda na prvi pogled začuđujuća informacija ali kada malo šire pogledate shvatićete da to ustvari i nije čudno.

Ispričaću vam svoju priču, kako sam spoznao Asics i kako su njihove patike za mene postale najbolje.

Pre par godina sam trenirao jednu devojku, pijanistkinju koja je volela da vežba, naročito u teretani. Nije volela da trči ali pošto je to za postavljeni cilj treninga bilo neophodno onda se nije bunila.  Posle nekoliko nedelja treninga i nekoliko desetina pretrčanih kilometara predložio sam joj da je spremim za Beogradski polumaraton, imali smo 2 meseca.

Pristala je i već sledeći trening kupila svoje Asics Kayano patike, bio sam iznenađen izborom ali nakon par treninga i nekoliko prelistanih internet strana shvatih da je napravila odličan izbor. Ako želite da istrčite polumaraton prvi korak mora biti dobar izbor obuće, kvalitetne patike koje će vam biti saveznik na trci a ne protivnik koji vas usporava i povređuje, trčanje treba da bude uživanje a ne mučenje.

U svakom slučaju polumaraton je istrčan ispod 2 sata što je vrlo dobra rezultat za devojku koja je 2 meseca pre starta trke prvi put ozbiljnije potrčala.

Sve ovo pišem jer smatram da deo zasluga pripada i Asics Kayano patikama koje su ceo pripremni period i samu trku savršeno služile, Gel je opravdao očekivanja.

Stručnjaci kažu: „Asics je ovom patikom napravio vrhunski spoj amortizacije i stabilnosti. Zaštitni znaci Gel Kayano modela jesu udobnost, podrška i efikasnost. Sve napredne tehnologije sadržane u novom Gel-Kayano modelu međusobno se dopunjuju i prožimaju pružajući bolji osećaj i nastavak u revoluciji patika za trčanje.“

Činjenica je da Asics već godinama proizvodi najbolje patike za trčanje, po mom mišljenju najbolji modeli su pomenuti Kayano, Nimbus, Gel Pulse, Patriot ali i otkačeni modeli Gel Noosa čiji dizajn na mene ostavlja najbolji utisak.

Širite priču o Asics gel patikama i Asics opremi generalno jer zaslužuju svaku dobru reč, ako ne verujete probajte , nećete se pokajati.