4.3.2016.

37. Asics Somborski polumaraton

Somborski polumaraton je kao i trke u Kuli i Apatinu deo velike Asics podrške razvoju trčanja te nas očekuju iznenađenja i nagrade za trkače. 37. Somborski polumaraton održaće se u nedelju, 15. maja 2016. godine, u Somboru, u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Somaraton, a pod pokroviteljstvom grada Sombora, i kompanije Universco i Asics kao sponzora trke.

Polumaraton

Polumaratonci trče tri kruga po sedam kilometara sledećim ulicama: Kralja Petra Prvog, pa desno na Venac Radomira Putnika i dalje ka ulici Miloša Obilića, da bi trkači nastavili ka Čonopljanskom putu gde prave okret kod Banjalučke ulice i vraćaju se istim putem nazad do kružnog toka ka Vencu Radomira Putnika gde skreću desno u ulicu Svetozara Miletića do kraja ulice, pa nastavljaju levo u ulicu Karađorđevu kojom nastavljaju sve do ukrštanja sa ulicom Vase Stajića kada nastavljaju levo u ulicu Vase Stajića, pa u ulicu Kamenka Gagrčina, kojom trče sve do ukrštanja sa Radišićevom ulicom kada trkači nastavljaju levo u Radišićevu ulicu sve do ukrštanja sa ulicom Venac Radomira Putnika, kada nastavaljaju desno ka ulici Kralja Petra I gde prave okret i još dva puta ponavljaju ovaj krug.

Trka zadovoljstva:

startuje zajedno sa polumaratonskom trkom i ide potpuno istom trasom kao i polumaratonska trka ulicom Kralja Petra Prvog, pa desno na Venac Radomira Putnika i dalje ka ulici Miloša Obilića, da bi trkači nastavili ka Čonopljanskom putu gde prave okret kod Banjalučke ulice i vraćaju se istim putem nazad ulicom Čonopljanski put, Miloša Obilića, preko kružnog toka do Venca Radomira Putnika i levo na cilj u ulici Kralja Petra Prvog