10.6.2016.

8. trka prijateljstva Kula 2016

8. Trka prijateljstva održaće se u subotu, 11. juna 2016. godine, u Kuli, u organizaciji Atletskog kluba Hajduk Maraton Tim Kula, a uz podršku opštine Kula, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Atletskog saveza Srbije, Kancelarije za mlade SO Kula i kompanije Asics kao generalnog sponzora.

Trka prijateljstva predstavlja spoj trčanja, mladosti, prijateljstva, humanosti, razumevanja, radosti, i ima za cilj promociju aktivnog života i podizanje svesti kod mladih ljudi o značaju bavljenja trčanjem, sportom. 

Ovogodišnja Trka prijateljstva održaće se na ulicama Kule, sa početkom u 17:00 časova, a u skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije (ASS).

Programom Trke prijateljstva predviđeno je održavanje sledećih trka: Trka na 5000 m; Trka na 10000 m; Dečija trka na 800 m. Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da start trke bude na Trgu Slobode (kod Pošte) u centru Kule.

Prema rečima Zdravka Mišovića, atletičara i organizatora ove manifestacije očekuje se učešće oko 600 trkača, među kojima i 15 reprezentativaca Srbije koji trče srednje i duge pruge, a učešće na ovogodišnjoj trci je najavila olimpijska reprezentativka Olivera Jeftić.