28.8.2017.

ASICS Galaxy 9 GS i GT 1000 6 GS

Tref Sport i Asics u saradnji sa Aktiviraj.se , vam predstavljaju dva modela patika za decu  Asics Galaxy 9 i GT-1000  ASICS GALAXY 9 GS

ASICS je dečije GALAXY 9 GS patike zamislio kao univerzalnu patiku kad je u pitanju svakodnevno korišćenje. Ova patika je namenjena školarcima, kako za svakodnevno nošenje od kuće do škole, tako i za trčanje po igralištu ili za lagane sportske aktivnosti. 

S obzirom da je patika namenjena i za igranje i sportske aktivnosti, ASICS se potrudio da u GALAXY 9 GS dečiji model ugradi tehnologije koje će se brinuti o stopalima i zglobovima dece.

Središnji deo đona je napravljen od EVA pene, dok je ispod pete dodat ASICS-ov silikonski gel umetak. Ovaj umetak je dodat kako bi dodatno ublažavao udarce pete o tvrđe podloge i time vršio dodatnu amortizaciju i prenošenje udarne sile na dečije zglobove

Patika koja je namenjena svakodnevnom nošenju se brže pohaba, pa je ASICS imajući to u vidu rešio da prošije gornjište patike direktno za đon, što bi trebalo da obezbedi znatno veću otpornost na odvajanje platna od đona.

 

 

I dok je GALAXY 9 namenjen za svakodnevno dečije aktivnosti, model GT-1000 GS je namenjen za mlade atletičare, a posebno trkače. Ovo je već šesta generacija GT-1000 i ASICS je generacije u generaciju pridaje veliku važnost ovoj patici. Kod dečijeg GT-1000 modela je sve podređeno deci sportistima – od izbora odgovarajućeg đona i gela, preko sigurnosti stopala, pa do načina izrade.

Kako bi što bolje odgovorio zahtevima mladih trkača, ASICS se odlučio da središnji deo đona izradi od dve pene različite mekoće, kako bi dečije stopalo imalo mekan doček gde treba, a jaču potporu na mestima koja su bitna za stabilnost stopala i same noge. Dodavanjem silikonskog gela na spoljni obod ispod pete, dobija se na dodatnom ublažavanju jakih udara koji nastaju pri trčanju.

Kod patika namenjenih trkačima, od velike važnosti je stabilnost stopala u patici, tj. smanjivanje bilo kakve mogućnosti uvijanja patike pri trčanju. Kod dečijeg GT-1000 modela, ASICS je ovo postigao dodavanjem plastične proteze na sredini gazećeg dela patike. Ova proteza doprinosi stabilnosti patike, ali i očuvanju svoda dečijeg stopala, tako što pruža dodatno potporu ovom veoma kritičnom delu stopala.

Kao i kod prethodnog modela, i kod GT-1000 je moguće u slučaju potrebe ukloniti uložak unutar patike i zameniti ga specijalizovanim. Naravno, i ovaj model ima mrežasti gornji deo patike koji omogućuje „disanje“ stopala i dobru ventilaciju. Patike za trčanje najveće opterećenje trpe na svom prednjem delu kod prstiju, pa je ASICS posebno ojačao taj deo tako što je na tom delu uradio ojačanu prošivku, čime se dobija na dugotrajnosti.