17.2.2016.

Asics Gel Cumulus 17

Nagrađivana Asics-ova linija Gel Cumulus, u svojoj 17 verziji donosi novi moderan dizajn, obnovljeno gornjište, smanjujući šavove i samu težinu patike u odnosu na prethodne modele. 
Sa padom  od 10mm i 323 grama, Cumulus je namenjen trkačima sa neutralnom pronacijom ili blagom supinacijom, koji traže patiku za trening sa odličnom podrškom, stabilnost, optimalnu udobnost i izdržljivost za duge staze.
 
Jedna od glavnih karakteristika Gel Cumulus 17, je primena 2.0 Fluid Ride tehnologije u srednjem đonu patike, što je omogućilo da patika bude fleksibilnija i lakša. Ovo je takođe moguće zahvaljujući SpEVA 45 tehnologiji, primenom veoma laganog materijala. Oba tehnička rešenja se kombinuju i dopunjavaju jedno drugo, omogućujući veću udobnost i fleksibilnost. Upotrebom gel jastučića koji su strateški postavljeni, na prednjem delu i u većoj meri na peti, omogućen je veći stepen apsorpcije udara, prilikom kontakta sa površinom. Za bolju stabilnost, implementirana je i Impact Guidance System (I.G.S) tehnologija , koja radi u kombinaciji sa dve vidljive tehnologije Guidance Line i Guidance i Trusstic System. 
 
Kada je u pitanju sam đon patike, izveden je od dve vrste gume. Prva je tvrda guma za trajnost koja se nalazi na uobičajnim patikama, druga je AHAR+ guma, koja je raspoređena na kritičnim mestima, koju karakteriše visoka otpornost na habanje. 
Novi Gel Cumulus, dolazi sa redizajniranim gornjištem, smanjene težine za nekoliko grama, poboljšanom ventilacijom, i smanjenim rizikom od nastanka iritacije. Čitava konstrukcija je izvedena u jednom komadu, bez šavova sem dela na peti, i plastičnih ojačanja za veću stabilnost. Dodatna udobnost je postignuta primenom COMFORDRY SOCKLINER tehnologije, uložak koji ima i antibakterijsku funkciju, i po potrebi može da se zameni. Poseduje reflektivne elemente napravljene od 3M Reflective materijala, za bolju vidiljivost prilikom trčanja u uslovima slabog osvetljenja.