7.3.2016.

Asics Gel Kayano 22

Kada su u pitanju patike za trčanje Asics, sa Gel-Kayano 22 nastavlja tradiciju kreiranja modela koji svojim kvalitetom i fleksibilnošću oduševljavaju i najzahtevnije sportiste. Asics Gel-Kayano 22 je stability patika, namenjena blagim ili izrazitim overpronatorima.

U svom 22 izdanju, Kayano donosi novine u gornjištu patike, koje je bitno izmenjeno, kako bi se dodatno povećala udobnost, dok srednji deo i đon ostaju isti kao kod prethodnika.

Primenom FluidRide® tehnologije u srednjem đonu, koja se prvi put upotrebila u Kayanu 20,  smanjena je težina patike, i dodatno povećana udobnost, i zajedno u kombinaciji sa GEL jastučićima raspoređenim na peti i na prstima omogućuju veću apsorpciju udara prilikom kontakta sa površinom.  Sam đon zadržava stabilnost zahvaljujući Dynamic DuoMax® Support System tehnologiji, koja kontroliše pronaciju. Za veću podršku upotrebljena je Guidance Trusstic System kao i Guidance Line, tehnologije koje su zaslužne za povećanje efikasnosti koraka, i smanjenu težinu patike. DuraSponge®  AHAR® guma raspoređena je na kritičnim mestima na đonu patike, obezbeđuje veću izdržljivost, i dugotrajnost patike.

 

Najveća izmena kod novog  Gel-Kayano 22 je vidljiva na gornjištu patike. Kao i kod Nimbusa upotrebom mrežastog materijala bez šavova, omogućena je bolja ventilacija, smanjena težina patike i smanjen rizik od nastanka žuljeva usled iritacije. FluidFit™  mrežica se rasteže u više pravaca, prilagođava stopalu, i savršeno prijanja, i daje veomo udoban i fleksibilan osećaj tokom trčanja. Redizajnirani Heel Clutching System™ je podignut i pomeren napred, za razliku od prethodonog modela, kako bi se povećala podrška i stabilnost, i fiksirala peta.