21.12.2016.

ASICS, ponosni partner 30-og Beogradskog maratona.

Kompanija Universco d.o.o. generalni distributer Asics-a za Srbiju i region, drugu godinu za redom je ponosni partner Beogradskog maratona.

Jubilarni, 30. Beogradski maraton biće održan 22. aprila naredne godine, a očekuje se rekordan broj učesnika, nova trasa i prisustvo 10 legendi svetske atletike.

               

Zvanično, Beogradski maraton prvi put je održan 8. maja 1988. godine, na inicijativu Đoke Vještice, novinara radio stanice Studio B i atletskog radnika Brane Radovića, brata legendarnog Duška Radovića, prvog urednika Studija B, u organizaciji grada Beograda.

Danas, Beogradski maraton predstavlja najveću i najmasovniju sportsku manifestaciju u našoj zemlji, koja je odlukom Skupštine grada Beograda, proglašena za događaj od posebnog značaja za grad Beograd.

Programom manifestacije, pored Maratonske trke (42,195 Km) kao glavne manifestacije, predviđeno je održavanje i Polumaratonske trke (21,1 Km), kao i Trke zadovoljstva (5 Km), dok će se nedelju dana ranije, tradicionalno održati trka za najmlađe pod nazivom Dečiji maraton.

Pravo učešća na maratonskoj i polumaratonskoj trci imaće svi zainteresovani stariji od 18 godina, u apsolutno muškoj i apsolutno ženskoj kategoriji, uz plaćanje startnine. Svi zainteresovani učesnici mogu da se prijave elektronskim putem na sajtu www.http://bgdmarathon.org/