1.12.2020.

BLUNDSTONE

ROĐENE U TASMANIJI

 

Kompanija Blundstone osnovana je od strane Džona Blundstona na australijskom ostrvu Tasmanija 1870. godine kao proizvođač višenamenskih cipela za rad.

Blundstone cipele su rapidno postale popularne zbog svoje svestranosti. Kao i veliki broj poznatih modnih brendova, započeli su kao kompanija koja stvara proizvode namenjene za rad, a u široki svet mode ušli su sredinom '60-ih godina sa svojim modelom #500.

 

 

Ove lake za obuvanje, cipele koje dosežu do člankova, hibrid su Čelzi stila i korenova ove komapnije koji su duboko začeti u poslovnoj modi.

Gumeni đon i bogata braon boja izgledaju savršeno uz svakuodevnu kombinaciju, što se ogleda u tome da se ove cipele mogu nositi u velikom broju situacija: planinarenje, svakodnevan život, dok vozite - gde god Vas dan odvede, možete ga prebroditi u paru Blundstone cipela zahvaljujući njihovoj ekstremnoj udobnosti, laganom, gotovo bestežinskom, osećaju na stopalu i nepogrešivoj stabilnosti i podršci.

Blundstone celebrates 150th anniversary in 2020
Cipele su, takođe, otporne na vodu, usled specijalno tretirane kože od koje su napravljene, što znači da nemate razloga za brigu u slučaju da Vas uhvati loše vreme dok ste napolju.
 

Blundstone imaju pridrodnu lepotu, veoma prepoznatljiv izgled i osećaj. Stvorene su da budu čvrste i izdržljive, reflektujući time mesto iz kog dolaze.

Na svetu ne postoji mesto kao Tasmanija, i ne postoje cipele koje su iole slične onima koje se tamo rađaju. I dok su evoluirale u stilu, dizajnu i tehnologiji, njihov kvalitet se nije promenio kroz sve ove godine.I dalje su izgrađene kao i uvek: da Vam omoguće da idete svuda, uradite sve, i izgledate odlično pri svakom koraku koji načinite.

 

#BLUNDSTONE150

 

Danas, 150 godina kasnije, Blundstone je i dalje prisutan i u punoj snazi, i proslavljaju ovaj veliki uspeh - na koji način nego kreiranjem specijalnih cipela?

men's blundstone 150 boot

Sentimentalno nazvane #150 da označe duge godine provedene na tržištu, nove Blundstone cipele su deo limitirane kolekcije.

Boja kafe zamenjena je podjednako bogatom bordo kožom. Prema rečima samog brenda, tasmanijska priroda inspirisala je boju ovih cipela. Mogu se uklopiti sa svime - od teksas pantalona do šortseva, i svime između.

Utisnuto na samom zadnjem delu, na peti, ovaj model ponosno nosi broj 150, a prepoznatljive dualne trakice za lako obuvanje su zlatne boje, što dodaje savršen kontrast i pop boje celom izgledu.

Kao i uvek, ista podrška, laganost i komfor su očigledni u svakoj cipeli. Kožni gornji deo je debljine 1.8mm umesto standardnog 2.5mm, što im daje još veću izdržljivost, te postoji mogućnost da ih možete nositi narednih 150 godina bez potrebe za menjanjem.

Sve u svemu, ova cipela je savršena za ovako veliko slavlje, pogotovo zato što je napravljena u određenim količinama.

 

 

NAJBOLJE ČELZI CIPELE

 

Bez obzira na to gde Vas avantura odvede, postarajte se da u tom trenutku nosite par, od milošte nazvanih - Blunnies.

Iako su must-have u svakom australijskom ormaru i na australijskoj modnoj sceni, Blundstone su skoro postale jedne od najpopularnijih cipela u Americi. Ove poslovne cipele imaju izdržljiv dizajn, što ih u isto vreme čini praktičnim i modernim, što je sve što Vam je neophodno od jedne jesenje i zimske cipele.

SPY ih je izabrao kao jedne od najboljih muških Čelzi cipela ove godine, a muški i ženski blogeri širom sveta se zaljubljuju u Blundstones, iliti Blunnies.

Blundstone su dostigli svaki ćošak Zemlje, od farmi u Tasmaniji, do New York City Fashion Week-a, pa čak i ekspedicija na Mount Everestu.