16.3.2023.

Brend u fokusu: ECKO UNLTD.

 

Sve je počelo na ulicama, na vagonima starih vozova, na ciglama fasada gradova širom sveta. Za pojedince, buntovnike, umetnike koji se ne plaše da kažu šta misle, razotkriju istinu, oslobode svoju kreativnost i poljuljaju status kvo. Jedan simbol nastao je da ih ujedini – ECKO NOSOROG. Nosorog se nakon dugog vremena ponovo vratio u Srbiju kroz TREFsport franšizu.

Osnivač brenda, Mark Ecko, bio je inspirisan svojim ocem i njegovom kolekcijom drvenih nosoroga. Ova životinja oduvek je bila simbol snage i nezaustavljivog duha. Logo je unikatan i lako prepoznatljiv, a njegova maskota moćna. Crvena boja reflektuje strast i energiju brenda – dizajn je brilijantan i pun značenja.

 

WE ARE UNLIMITED

 

ECKO UNLTD. je američki brend osnovan 1993. godine, sa sedištem u Njujorku. Od samog osnivanja, povezan je sa hip hop i skejterskom kulturom ’90-ih, da bi se kasnije proširio i na mainstream urbanu kulturu i ono što danas često nazivamo ulična moda. Kao velika inspiracija ovog brenda služe grafiti. Reprezentuje generaciju bez granica, a kao brend stvara uspešnu fuziju muzike, dizajna, mode, ilustracija, video igrica, sportova, i više.

Originalni „streetwear“ brend predstavljao je više od samo jedne osobe, svog osnivača, grafiti kulture, ili mode. Postao je alterego generacije umetnika i autsajdera, subkulture i kontrakulture. Danas, ECKO UNLTD. je izrastao u globalno priznat brend. Nastavlja da vodi scenu, menja pejzaž uličnog stila, sa osloncem na nove trendove.

Mark Ecko bio je samo ulični grafiti umetnik, bez iskustva i modnog znanja, kada je osnovao brend ECKO. Započeo je tako što je kreirao muške majice isključivo za sebe, i ubrzo je na kampusu postao poznat kao „onaj lik koji pravi majice“. Shvatio je da se njegova odeća dopada ostatku studenata i da može dobro da zaradi, te je počeo da ih prodaje. Nekim majicama dodavao je crtež nosoroga, inspirisan figuricama svog oca, i shvatio je da je tekstil sa nosorogom uvek prvi bio rasprodat. Tada je odlučio da će ova životinja biti maskota njegovog brenda.

ECKO je postavio osnove marketinga ovakve vrste brenda. A šta je umnogome zaslužno za njegov ogroman uspeh? Tajming! U doba kada je krenuo da se razvija kao brend, započeta je individualizacija društva

  • Kreiran je prvi iPod, koji je omogućio da svako sluša svoju omiljenu muziku, ono što odgovara njegovom ukusu, a ne tradicionalne, popularne pesme koje svi slušaju na radiu.
  • Zbog uspona MTV kanala, rep muzika je postala favorit mnogih, a savršeno se uklapala u viziju brenda. Deca ’90-ih i ranih 2000-ih su želela da budu baš kao 50 Cent i Jay-Z, ili bar da se oblače kao oni.
  • U tom trenutku hypebeast brendovi nisu postojali. Ljudi nisu znali šta je streetwear, ali su ga želeli, i Mark se sa ECKO-m savršeno pozicionirao na neistraženom tržištu.


 

ECKO RED je sestra ECKO UNLTD. kompanije koja je fokusirana na devojčice i žene koje vole urbani stil. Odlikuje se istim kvalitetom i istom žestinom.

  

 

Možete postati deo nezaustavljive kulture koja pomera granice i standarde u sledećim TREFsport radnjama:

  • BEOGRAD: Radnička 9 ( TC Ada Mall ), Crnotravska 4 ( Banjica ), Bulevar Arsenija Čarnojevića 69/V, Podzemni prolaz Palata Albanija, Pešački prolaz Terazije, Bulevar Kralja Aleksandra 253, Glavna 38 ( Zemun ), Autoput za Novi Sad 126 ( TC Zemun Park ), NOVI SAD: Zmaj Jovina 22, NIŠ: Obrenovićeva 23, PANČEVO: Miloša Obrenovića 12, ČAČAK: Kuželjeva 8, VALJEVO: Kneza Miloša 23, ZRENJANIN: Svetozara Markovića 1, RAŠKA: Ratka Lutovića 8, SOKOBANJA: Svetog Save 11, ALEKSANDROVAC: 29. Novembra 82.