3.12.2020.

DESCENTE

DIZAJN KOJI SE KREĆE

 

Descente je ime koje predstavlja sinonim za performanse i izuzetnost. Od nagrađivanog dizajna, do konačnog koncepta, primenjuju se najsavremenije tehnologije i vrhunski kvalitet izrade. Preko 50 godina Descente unapređuje ski industriju kroz stručnost, inovativnost, funkcionalnost i za to vreme je opremio više od milion sportista i skijaša.

 

Descente je osnovan 1935. godine, sa sedištem u japanskom gradu Osaka, kada je Takeo Ishimoto otvorio svoju prvu radnju sa odećom. Ime kompanije dolazi od francuskog izraza za skijaški spust, dok logotip označava osnovne tri skijaške tehnike: spust, karving i sliding.

Godine 1945. Descente se specijalizovao u proizvodnji sportske opreme, a 1954. godine uneo je inovacije u proizvodnji streč ski pantalona koje su postale apsolutni hit zbog svoje komfornosti.

Definisan tehnologijom, i vođen strašću i entuzijazmom, Descente nastavlja da razvija i unapređuje svoj dizajn, upotrebom patentirane Motion 3D tehnologije, korićenjem materijala visokih performansi i kvaliteta, i sa posebnom pažnjom usmerenom na detalje. 

Descente je lider kada su upitanju funkcije i inovacije. Suština inovacije počinje sa tehnologijom, dizajnom, kvalitetom, i detaljima svakog Descente proizvoda.

Kombinacija  Motion 3D fit, sa pametnim, inovativnim tehnologijama, ima za cilj da poveća performanse, i omogući da Vašem telu bude ugodno, toplo, pri tom zadržavajući atraktivan izgled.

Tokom 80 godina od začeća kompanije, Descente je radio sa elitnim atletama kako bi konstantno prevazilazili granice funkcionalnosti. Kroz istoriju pokušaja i eksperimetisanja, akumulirali su veliku količinu znanja u proizvodnji.

Za njih, dizajn se ne ogleda u dekoracijama, već više predstavlja konstrukciju kreiranu da bude funkcionalna. Produkti koji nisu dekorisani se često mogu činiti jednostavnim, međutim, jednostavan dizajn zahteva veliku količinu planiranja. Njihova filozofija je upravo maksimum funkcionalnosti sa minimalnim dizajnom.

Descente su u neprekidnom pohodu da dovedu svoj zanat na još viši nivo. Ključan element njihovog razvoja je blizak rad i komunikacija sa atletama i sportskim timovima, sa ciljem da ih snabdeju sportskom odećom i opremom koja im je neophodna kako bi ostvarili najbolje rezultate.