13.3.2018.

GEL NIMBUS SLAVI 20 GODINA

Da bi proslavili skoro dvadeset godina serije GEL-NIMBUS-a, ASICS je lansirao novo izdanje svoje najpopularnije patike za trčanje, GEL-NIMBUS 20. To je najlakši model u istoriji GEL -NIMBUS-a  napravljen za trčanje  - bez obzira da li je to vaš prvi kilometar ili stoti.
Kombinacija patentiranog FliteFoam2 središnjeg dela sa GEL tehnologijom daje GEL-NIMBUS 20 apsorpciju na udare i lagani osećaj sa svakim korakom. Katakteriše ih i novi 3D pečat u kombinaciji sa mrežicom koja omogućava više prostora u petama, a takođe pruža fleksibilnost. 
 
Gerard Klein, viši generalni direktor, Global Performance Running:
 
 "GEL-NIMBUS je patika sa gotovo 20 godina istorije. I za to postoji dobar razlog - od njenog postojanja 1999. godine, GEL-NIMBUS je uspeo da ispuni najviša očekivanja trkača i pomagne im da postignu najbolje rezultate. 
 
 Zapravo, Nimbus znači "oblak" na latinskom.
 
Naš cilj sa GEL-NIMBUS-om je da bukvalno učinimo trkačima da se osećaju tako lagano i udobno, skoro kao da trče na oblaku. Svake godine ASICS podiže svoje težnje čak i više, i nastavićemo sa inovacijom i razviti GEL-NIMBUS seriju. "
 
Izdvajamo GEL-NIMBUS 20 PLATINUM SILVER koji stiže u limitiranom izdanju, muške i ženske patike. 
 
Karakteristike GEL-NIMBUS 20 uključuju:
 
COMFORDRY™ SOCKLINER - uložak koji ima antibakterijska svojstva i odličan sistem ventilacije.
 
FLYTEFOAM® MIDSOLE - Ojačana vlakna omogućavaju potvratak u provbitan položaj nakon svakog koraka, kada se uporedi sa industrijskim standardom (EVA) FlyteFoam™ je lakši za 55%.
 
GENDER-SPECIFIC CUSHIONING - Ženski modeli imaju gornji sloj đona niže gustine, što omogućava ženskim sportistima da više uživaju u prednostima kompresije đona.
 
FLUIDRIDE® MIDSOLE - Pruža jedinstvenu kombinaciju elastičnosti i udobnosti, manje težine i izuzetne trajnosti, FluidRide pena u srednjem sloju čini svaki korak lakšim i omogućuje patikama fleksibilnost koja je potrebna za vrijeme bilo kojeg dužeg trčanja. 
 
REARFOOT AND FOREFOOT GEL® TECHNOLOGY CUSHIONING SYSTEM - Gel jedinice se u ovim patikama nalaze na i na peti i na prstima, i obezbeđuju optimalnu apsorpciju udara.
 
FLUIDFIT® - mrežica koja se rasteže u više pravaca, prilagođava stopalu i savršeno prijanja.
 
HEEL CLUTCHING SYSTEM™ - patika ima egzoskelet na peti, za dodatnu podršku i fiksiranje pete, i bolji osećaj u patici. 
 
SEAMLESS CONSTRUCTION - uložak koji ima antibakterijska svojstva i odličan sistem ventilacije.
 
DISCRETE EYELETS - tehnologija nezavisno postavljenih rupica za pertle, smanjuje pritisak na nogu prilikom pertlanja i daje podršku stopalu i na gornjem delu patike. Mreža omogućava bolju ventilaciju i fleksibilnost.