9.3.2021.

MIKASA V200W

 

Mikasa Sports je kompanija koja kreira i usavršava najvažniji deo igre: loptu. Sve je počelo u Hirošimi, u Japanu, preko čak 89 godina. Postavili su standard pre nego što je on i postojao, i nikada nisu izgubili ono što sve sportove čini fantastičnim: Strast! 

Dok se pravila igre nisu mnogo menjala, sportisti, treneri, arene i fanovi jesu. Atlete su postale brže, strategije kompleksnije, stadiumi se smatraju znamenitostima, a obožavatelji sporta su zahtevniji nego ikada. Konkurencija je podignuta na još veći nivo i svaki sportista očekuje najbolje. Nesumnjivo, sportovi se vrte oko jedne krucijalne stvari: lopte. Kao što sportisti vatreno daju sve od sebe u toku igre, tako i ova kompanija svu svoju strast i inspiraciju, zajedno sa najboljom tehnologijom, pruža svakoj lopti koju naprave. Za svaku loptu koju proizvedu, mogu tvrditi da je što je bliže moguće perfekciji. To je jedini način na koji umeju da prave lopte.

 

OFICIJALNA FIVB LOPTA

 

Nova Mikasa Indoor Volleyball V200W je naslednik prethodnog modela Mikasa MVA200 i oficijalna je lopta za mečeve FIVB-e (Internacionalna odbojkaška federacija), što znači da će ova lopta takođe biti korišćena na Olimpijskim igrama, svetskim prvenstvima i evropskim šampionatima.

U Kankunu, u Meksiku, održan je 36. Kongres FIVB na kom je predstavljena nova V200W lopta. Na Kongresu su dr. Ari Grasa da SIlva Filjo, predsednik FIVB, i Juđi Saeki, predsednik Korporacije Mikasa, potpisali novi Ugovor o saradnji do završetka Olimpijskih igara 2024. godine u Parizu.

U zvaničnoj upotrebi je počev od Svetskog Kupa 2019.

Njen prethodnik, model MVA200, bila je u upotrebi od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

 

REVOLUCIONARAN DIZAJN

 

V200W ima revolucionaran, savršeno balansiran aerodinamičan dizajn sa 18 panela, što poboljšava let i kretanje lopte i daje igračima veću kontrolu. Prepoznatljive plavo-žute boje i namenjena za korišćenje na zatvorenom, ova lopta će značajno unaprediti kvalitet igre i maksimizirati uzbuđenje na terenu.

Površina od mikrofibera sa dvostrukim jamicama stabilizuje putanju leta lopte i kreira dodatan osećaj kontrole upravljanja, dok "Nano Balloon Silica" funkcionalnost, otporna na znoj, sprečava da lopta postane klizava tokom intenzivnih utakmica. Ova lopta je prevazišla sve homologacione kriterijume FIVB-e i uspešno prošla stroge protokole testiranja i proteklih šest meseci je korišćena od strane vodećih nacionalnih timova i klubova.

Mikasa V200W je standardne veličine 5, teži od 260 do 280 grama, a obima je od 65 do 67cm, ponosni nosilac FIVB sertifikata.