25.4.2016.

Promocija 37. Somborskog polumaratona

Atletsko rekreativni klub ‘’Somaraton’’ Sombor i Sportski Savez Grada Sombora organizovali su u subotu 23. aprila na ulici Kralja Petra I promociju 37. Somborskog polumaratona, partnera trke i javni čas trčanja i rekreacije.

 

Na promociji je predstavljena najmasovnija sportska i rekreativna manifestacija u Somboru i predstavljena su nova partnerstva koja će Somborskom polumaratonu dati jednu novu i veću dimenziju. Najstarija ulična trka u našoj zemlji dobila je podršku dva velika nacionalna brenda i to Asicsa i Garmina koji su se u subotu predstavili somborcima i najavili veliki događaj i svoje učešće u promociji i unapređenju trkačkog pokreta u Srbiji.

 

37. Somborski polumaraton održaće se ove godine u nedelju 15. maja 2016. godine i posle 36 godina trkači iz više od desetak država će trčati ulicama u centru grada i na taj način uživati u svoj lepoti našeg grada. Od ove godine će se trčati novom trasom, a polumaratonci će trčati tri kruga po sedam kilometara ulicama Kralja Petra I, Vencem Radomira Putnika, Miloša Obilića, Čonopljanskim putem, Svetozara Miletića, Karađorđevom, Vase Stajića, Kamenka Gagrčina i Radišićevom.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Somborskom polumaratonu obavljaće se do 05.05.2016. godine, putem online formulara na sajtu www.somaraton.org.rs * Prijava za Trku zadovoljstva i Trku Pužića je na licu mesta i ne plaća se startina.