Politika privatnosti

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. Glasnik RS“, br. 87/2018) (u daljem tekstu „Zakon“), UNIVERS-CO DOO BEOGRAD, Milana Rešetara br. 9, 11000 Beograd (u daljem tekstu „Društvo“ ili „Rukovalac“) ima obavezu da Vam, u trenutku prikupljanja podataka od Vas, pruži određene informacije u vezi sa obradom Vaših podataka o ličnosti.

Ovime vam pružamo potrebne informacije o tome ko je rukovalac podataka, ko su primaoci podataka (lica kojima se podaci prenose u skladu sa ugovornim i zakonskim odredbama), koje podatke o ličnosti prikupljamo i obrađujemo kada koristite naše usluge, zbog čega prikupljamo te podatke,  kako ih koristimo, koje lica/društva imaju pristup prikupljenim podacima, koje organizacione i tehničke mere primenjujemo da bi smo zaštitili Vaše podatke, koliko dugo koristimo Vaše podatke i koja prava imate da biste zaštitili Vaše podatke.

Politika privatnosti propisuje pravila koja regulišu načine obrade Vaših podataka o ličnosti kada stupate u kontakt sa Društvom  putem posećivanja internet stranice www.trefsport.com, kao i prilikom korišćenja naše elektronske prodavnice na internet stranici www.trefsport.com.

Možda ćemo povremeno unositi izmene u ovu Politiku o privatnosti i obavestićemo vas o tim izmenama postavljanjem izmenjenih odredbi na našoj internet stranici www.trefsport.com.  Preporučujemo da ovaj Pravilnik o privatnosti redovno proveravate.

 

Svrha i pravni osnov obrade

1. Prikupljanje podataka prilikom posete internet stranice www.trefsport.com

Prilikom posete internet stranici www.trefsport.com (u daljem tekstu: Internet stranica) naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su izvorna IP adresa, vreme pristupa adresa, (URL) web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da znamo kako posetioci koriste naše Web stranice.

Pravni osnov za obradu IP adrese je član 12. stav 1. tačka 6. Zakona (legitimni interes), koji proizilazi iz gore navede svrhe obrade podataka.

Ako ste dali pristanak za prijem našeg newsletter-a preko i-mejla, sms, vibera, i/ili za prijem drugog oglasnog materijala (katalozi, poštanska pisma, i sl.) koji sadrži obaveštenje o aktuelnim ponudama i promocijama, koristimo Vašu i-mejl adresu i broj telefona za slanje predmetnih informacija. Kada koristite našu Internet stranicu, Društvo analizira Vaše ponašanje prilikom posete naše Internet stranice (koje linkove koristite, koje proizvode gledate i kupujete, i sl.) i te podatke koristi da bismo poboljšali ponudu i izgled naše Internet stranice, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Pravni osnov za obradu podataka prilikom slanja oglasnog materijala je član 12. stav 1. tačka 1. Zakona tj. vaša saglasnost. Vašu saglasnost možete da opozovete u svakom trenutku slanjem i-mejla na adresu: office@trefsport.com. Ukoliko opozovete saglasnost, Vaši podaci će biti obrisani. Napominjemo da opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva.

 

2. Prikupljanje podataka kupaca prilikom prodaje putem interneta (elektronske trgovine)

Društvo svojim potrošačima nudi mogućnost kupovine proizvoda iz svog prodajnog asortimana putem svoje elektronske prodavnice koja se nalazi na internet adresi www.trefsport.com.

Kako bi uspeli da uspešno primimo, obradimo i izvršimo Vašu narudžbinu, te na taj način izvršimo našu ugovornu obavezu prema Vama, od Vas prikupljamo sledeće lične podatke: ime i prezime, adresa, i-mejl i broj telefona. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine.

Kupovinu robe putem naše internet prodavnice možete izvršiti kao registrovani ili neregistrovani  korisnik.

Ukoliko se odlučite da postanete registrovani korisnik, potrebno je da otvorite Vaš korisnički profil na našoj Internet stranici, u koju svrhu je potrebno da nam date sledeće lične podatke: ime i prezime, i-mejl adresu, broj telefona, adresa i mesto prebivališta. Pored toga, potrebno je da sami kreirate lozinku za pristup Vašem profilu. Društvo nema pristup lozinkama, tako da ste sami odgovorni za zaštitu svoje lozinke.

Vaši podaci se čuvaju sve dok je Vaš korisnički nalog aktivan. Vaš korisnički nalog možete izbrisati u svakom trenutku, slanjem pisanog obaveštenja (sa Vaše registrovane i-mejl adrese) na i-mejl adresu office@trefsport.com da želite da ugasite svoj nalog. Nakon deaktivacije, Društvo će čuvati vaše podatke u roku od dve godine, u cilju rešavanja eventualnih reklamacija zbog nesaobraznosti robe koju ste od nas kupili.

Ukoliko želite da kupite robu kao neregistrovani korisnik, kako bi mogli da uspešno primimo i obradimo Vašu narudžbinu, potrebno je da nam date sledeće lične podatke: ime i prezime, i-mejl adresa, adresa i mesto prebivališta, adresa isporuke (ukoliko je drugačija od adrese prebivališta) i kontakt telefon. Ukoliko ne pružite tražene podatke, Društvo neće moći da obradi vašu porudžbinu i dostavi vam naručenu robu.

Prilikom plaćanja Vaše narudžbine platnom karticom putem interneta bićete preusmereni na stranicu Banca Intese. Unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici Banke, a prenos preko interneta u zaštićenoj (kriptovanoj) formi korišćenjem SSL protokola i PKI sistema. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Pravni osnov za obradu ovih podataka je član 12. stav 1. tačka 2. i 3. Zakona.

 

Pristup podacima o ličnosti

Pristup Vašim podacima o ličnosti omogućen je samo zaposlenima u Društvu kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su ti podaci i prikupljeni, kao i trećim licima sa kojima je Društvo u poslovnom odnosu, kao što su naši partneri koji pružaju IT usluge (npr. zakup i održavanje servera, licence, i sl.).

 

Prikupljanje informacije o drugim osobama ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina ili preko nekih drugih opcija.

 

Prosleđivanje vaših podataka o ličnosti

Lične podatke koje nam dajete u gore navedene svrhe delimo sa kurirskim službama sa kojima sarađujemo, kako bi mogli da pripremimo Vašu porudžbinu i dostavimo je na Vašu adresu. Naši poslovni partneri ovlašćeni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki.

Dodatno, Društvo može imati potrebu da prosledi vaše podatke o ličnosti i trećim licima, kao što su naš call centar, franšizne prodavnice, ovlašćeni servis ili drugi predstavnici koji nastupaju u naše ime. Do ovoga može doći u sledećim slučajevima: ispunjavanje korisničkih porudžbina, slanje marketinških obaveštenja, servisiranje proizvoda, održavanje članskog kluba, sprovođenje istraživanja, analiza ili drugih upita, slanje regularnih poštanskih ili elektronskih poruka, procesiranje plaćanja putem kreditnih kartica.

Treća lica, sa kojima www.trefsport.com ima ugovor su ovlašćena da prosleđene informacije koriste isključivo u svrhe za koje su unajmljena. Kao deo ugovora sa njima, u obavezi su da slede pravila privatnosti koja smo im prosledili i da preduzmu razumne mere predostrožnosti kako bi obezbedili sigurnost Vaših ličnih podataka.

Društvo će eventualno biti prinuđeno da prosledi lične podatke validnim sudskim vlastima, po sudskom pozivu, sudskim istražiteljima ili drugačije kako je propisano zakonom. Takođe, zadržavamo pravo da prijavimo istražnim organima aktivnosti za koje smatramo da su nezakonite. Društvo može proslediti određene lične podatke u slučaju da verujemo da je taj postupak razumno potreban kako bi se zaštitila prava, svojina i sigurnost drugih i nas samih.

 

Prenos Vaših ličnih podataka u druge države

Društvo koristi vaše podatke o ličnosti isključivo u sopstvene svrhe i ti podaci se neće prenositi na treća lica.

 

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?

Mi ćemo vaše podatke o ličnosti čuvati samo onoliko dugo koliko je propisano relevantnim zakonom radi ispunjenja naših zakonskih obaveza ili u skladu sa rokom zastarevanja kako bismo mogli da ističemo/branimo se od pravnih zahteva i tužbi, ili onoliko dugo koliko je potrebno da bi se ispunila svrha u koju se ti podaci obrađuju.

 

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Primenjujemo mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Društvo ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice www.trefsport.com koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice.

Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim Web stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera, uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

 

Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše Web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim Web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije.

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da znamo kako posetioci koriste naše Web stranice.

Web stranice www.trefsport.com koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem Interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim Web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i i-mejlova.

 

Ažuriranje ličnih podataka

www.trefsport.com želi da Vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za ažuriranje istih.

Ako ste kreirali korisnički nalog na www.trefsport.com web stranici, možete ažurirati Vaše podatke nakon prijave.

 

Sakupljanje informacija o deci

Društvo neće svesno ili namerno prikupljati lične podatke  putem Interneta od dece koja su mlađa od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece!

 

Vaša prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti

Pravo na pristup – Imate pravo da od Rukovaoca zahtevate informaciju o tome da li on obrađuje Vaše podatke o ličnosti, pristup tim podacima, kao i pravo na kopiju podataka koje Rukovalac obrađuje i druga prava iz člana 26. Zakona;

Pravo na ispravku i dopunu – Imate pravo da se Vaši netačni podaci o ličnosti bez odlaganja isprave. U zavisnosti od svrhe, imate pravo da svoje nepotpune podatke dopunite;

Pravo na brisanje – Imate pravo da se Vaši podaci o ličnosti izbrišu od strane Rukovaoca kada npr. Vaši podaci više nisu neophodni za ostvarivanje svrhe u koju su prikupljeni i u drugim slučajevima određenim članom 30. Zakona;

Pravo na ograničenje obrade – Lice na koje se podaci odnose ima pravo da se obrada njegovih podataka o ličnosti ograniči ukoliko ovo lice osporava tačnost podataka o ličnosti; ukoliko je obrada nezakonita a lice zahteva ograničenje obrade umesto brisanja, kao i u drugim slučajevima predviđenim članom 31. Zakona;

Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo da zahtevate da Vam Rukovalac podatke koje ste mu prethodno dostavili, dostavi, ili dostavi drugom rukovaocu u strukturisanom, elektronski čitljivom obliku, a ukoliko se podaci obrađuju na osnovu pristanka, automatizovano;

Pravo na opoziv pristanka – Možete opozvati Vaš pristanak u svakom trenutku. Opoziv pristanka neće uticati na zakonitost obrade pre opoziva. Obratite nam se za više informacija (odeljak „Kontakt podaci“);

Pravo na prigovor – Možete da izjavite prigovor zbog obrade Vaših podataka

Pravo na pritužbu – Imate pravo da Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti („Poverenik“) podnesete pritužbu ukoliko smatrate da je obrada Vaših podataka o ličnosti izvršena suprotno odredbama Zakona.

 

Kontakt informacije službe Poverenika

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar Kralja Aleksandra 15, Beograd

Tel.: +38111 3408 900

E-mail: office@poverenik.rs

 

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate.

Kontakt podaci:

Univers co d.o.o.

Adresa: Milana Rešetara, 11000 Beograd

E-mail: office@universco.rs

Telefon: +381 11 310 80 00

PIB: 100293738

Matični broj:  07926456